05
Nov

Sindromul „începătorului” sau 3 sfaturi pentru viitorii proprietari de site-uri web

Sindromul „începătorului” sau 3 sfaturi pentru viitorii proprietari de site-uri web

Adesea, oamenii care au achiziționat un site web pentru prima dată sunt dezamăgiți de acesta ca instrument de marketing. Acest lucru se datorează, în primul rând, lipsei unei înțelegeri clare a modului de utilizare corectă. În al doilea rând — o serie de dificultăți și deciziile greșite în procesul de dezvoltare pot duce la o pierdere de timp și bani.


Câteva sfaturi de la dezvoltatori experimentați pentru noii proprietari de site-uri web.Cantează ideea

Trebuie să ai răspunsuri clare la următoarele întrebări:

  • Întrebare 1: De ce aveți nevoie de un site web?

Pentru a găsi clienți potențiali sau pentru vânzări directe? Pentru a evidenția imaginea companiei? Sau ai de gând să cauți parteneri pentru cooperare? Pentru a vă informa în mod convenabil clienții actuali? Sau poate aveți o idee unică care trebuie promovată? Sau pur și simplu ai decis că, din moment ce toată lumea o are, atunci și tu ai nevoie de ea? — se întâmplă acest lucru și aceasta este cea mai proastă opțiune... Având un răspuns clar cel puțin la această întrebare, veți fi deja pe calea cea bună.

  • Întrebarea 2: Cum va fi util site-ul vizitatorului? Ce nevoi ar trebui să satisfacă?

Nu nu creați niciodată un site web pentru dvs. — Aceasta este cea mai frecventă greșeală făcută de începători. Trebuie să înțelegeți că site-ul nu este făcut pentru o anumită persoană, ci pentru sute, mii de oameni care au venit la el într-un anumit scop. nevoie. Cu cât înțelegi mai clar ce fel de oameni vor veni pe site, ce nevoi au, cu atât mai bine vei putea îndeplini aceste nevoi, transformând vizitatorul în client.

  • Întrebarea 3: Cum va genera site-ul venit pentru dvs. (problema de generare de bani)?

Cea mai dificilă și cea mai importantă întrebare. Și părea evident. Dar nu toată lumea îi întreabă chiar la începutul călătoriei lor. Această întrebare apare atunci când costurile din etapa de dezvoltare și promovare provoacă doar tristețe. Poate că aceasta va fi o descoperire pentru unii, dar profitul aproximativ de pe viitorul site poate fi calculat chiar înainte de începerea dezvoltării:

profit = cerere × (venituri & minus cheltuieli).

Să presupunem că în fiecare lună aproximativ 20 000 de persoane caută produsele dvs. Această cifră poate fi obținută, de exemplu, pe baza   statisticile interogărilor din motoarele de căutare. Dacă puteți atrage jumătate dintre acești oameni, atunci sunt deja 10.000 de potențiali cumpărători. Cu o conversie medie de 1-2% — aceasta este 100-200 de vânzări pe lună. Cu o verificare medie de 100 USD și un marcaj de 30%, profitul dvs. va fi de 3000-6000 USD pe lună.

Aceasta este o formulă aproximativă, foarte aproximativă, care nu ia în considerare mulți factori, cum ar fi concurența. Cu toate acestea, vă va permite să înțelegeți cât de mulțumit sunteți de acest aranjament.


Ai încredere în profesioniști

Odată ce ați cântărit totul și ați decis să treceți la dezvoltare, va apărea întrebarea unde să apelați. Și sunt puține opțiuni: apelează la liber profesioniști sau la companii specializate (studiouri web, agenții etc.). Freelancing atrage atenția prin prețurile și termenele limită — comparativ cu ceea ce oferă studiourile. Dar, de fapt, acesta nu este principalul lucru.

Principalul lucru — găsiți oameni care vor fi interesați să creeze un instrument eficient pentru dvs. și nu doar să câștige bani. În freelancing, majoritatea oamenilor urmăresc pe cel din urmă. Și doar câțiva (precum și printre studiouri) au cunoștințele și experiența necesară în crearea așa-ziselor site-uri de vânzare. Găsiți astfel de specialiști — Nu este o sarcină ușoară și ați putea scrie un articol separat despre asta (probabil voi face asta).

Să presupunem că ai găsit dezvoltatori. Profesionistii din domeniul lor, care au auzit doar raspunsuri clare la cele trei intrebari de mai sus, va vor sfatui cu privire la calea de dezvoltare cea mai potrivita (tip de site, landing, corporate, magazin online etc., tip de dezvoltare, template sau exclusiv, site CMS etc. . ;cele mai potrivite metode de promovare).

Cel mai important lucru pe parcursul întregii călătorii — ai incredere in profesionisti. Evident, ei știu mai multe și mai bine decât tine în această chestiune. Acei oameni de afaceri care, în timpul procesului de dezvoltare, spun: „Fă-o așa, îți voi plăti bani pentru asta!” Ei doar înrăutăţesc lucrurile pentru ei înşişi.


Colaborați cu site-ul și promovați-l

Distracția începe după lansarea site-ului. Cel mai naiv proprietar de site crede că apelurile, solicitările, comenzile, banii vor intra imediat și va fi pe primele poziții în Yandex și Google... În realitate, astfel de oameni încă există. Confort că sunt din ce în ce mai puțini în fiecare an (poate că acesta este meritul nostru; am vrea să credem). Și astfel de oameni nu aud deloc despre ceea ce li se spune (oferte diferite tipuri de promovare). De asemenea, va trebui să câștigați bani de pe site și să procesați acest baraj de aplicații. Nu există nici timp, nici bani pentru aceasta este promoția dvs.

Timpul trece și proprietarul nostru se maturizează: mai întâi vine la dezvoltator cu acuzații că au făcut un site web prost (deși la lansare a fost complet încântat de rezultat), și apoi întreabă: și  ;ce îmi pasă  ar trebui să fac asta acum? Răspunsul este clar: promovează!

Dar acest lucru nu este suficient. Trebuie să vă amintiți întotdeauna că trebuie să lucrați cu solicitări, apeluri, comenzi de pe site. Răspunde la apeluri, comunică prietenos, informează cât mai mult, oferă niște „bunătăți”, — numai o persoană poate găsi abordarea potrivită față de o persoană.

Și în sfârșit: nu uitați să verificați relevanța informațiilor de pe site. Poate chiar clientul care a venit la ușa închisă la o adresă care nu a fost schimbată pe site ar fi clientul tău preferat de mulți ani.

DISTRIBUIE PENTRU PRIETENII TĂI